segunda-feira, 15 de maio de 2017

O Renascimento da dieta Mediterrânea e o seu significado para o mundo do século XXI

No dia 14 de fevereiro de 2017, cientistas de vários países estiveram reunidos em uma Conferência promovida pela Academia de Ciências do Vaticano. Nessa oportunidade, os pesquisadores reafirmaram a importância da alimentação para uma vida saudável e destacaram os benefícios da dieta mediterrânea.

No link a seguir, estão disponíveis os artigos que os cientistas produziram para esse evento:




http://www.pas.va/content/dam/accademia/booklet/booklet_foodvalues.pdf

Os temas abordados foram:

David L. Katz | Food and health in the modern world – the cost of convenience

Francesco Sofi | Mediterranean diet for health and beyond

Francesco Visioli | Beneficial components of the Mediterranean diet

Stefano Benedettelli | Ancient grains and health: from land to fork

Antonia Trichopoulou | Health, culture and sustainable environment: the Mediterranean diet paradigm

Giorgio Locatelli | Food and stories: inspiring people to value cooking

Greg Drescher | Menus of changes: advancing plant-forward food cultures

Jean-Xavier Guinard | Sensory properties of foods – olive oil as an example of values and taste

Sara Baer Sinnott | Encouraging old ways and tastes in the new world

Daniele Del Rio | Food & nutrition education and communication: the road to the future

Fabrice DeClerck | Sustainable food for future

Simon Poole | Inspiring a renaissance in food values

Referências:

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