No dia 14 de fevereiro de 2017, cientistas de vários países
estiveram reunidos em uma Conferência promovida pela Academia de Ciências do Vaticano. Nessa oportunidade, os pesquisadores reafirmaram a importância da
alimentação para uma vida saudável e destacaram os benefícios da dieta mediterrânea.
No link a
seguir, estão disponíveis os artigos que os cientistas produziram para esse
evento:
http://www.pas.va/content/dam/accademia/booklet/booklet_foodvalues.pdf |
Os temas abordados foram:
David L. Katz | Food and health in the modern world –
the cost of convenience
Francesco Sofi | Mediterranean diet for health and
beyond
Francesco Visioli | Beneficial components of the
Mediterranean diet
Stefano Benedettelli | Ancient grains and health: from
land to fork
Antonia Trichopoulou | Health, culture and sustainable
environment: the Mediterranean diet paradigm
Giorgio Locatelli | Food and stories: inspiring people
to value cooking
Greg Drescher | Menus of changes: advancing
plant-forward food cultures
Jean-Xavier Guinard | Sensory properties of foods –
olive oil as an example of values and taste
Sara Baer Sinnott | Encouraging old ways and tastes in
the new world
Daniele Del Rio | Food & nutrition education and
communication: the road to the future
Fabrice DeClerck | Sustainable food for future
Simon Poole | Inspiring a renaissance in food values
Referências:
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